عوارض اصناف و مشاغل خدماتی:
از سال 1361 کلیه مشاغل و صنوف ملزم به پرداخت عوارض شغلی شده و از ابتدا تا انتهای سال، مهلت پرداخت عوارض است. اما چنانچه مودی تقاضای استعلام از شهرداری را داشته باشد، می بایست عوارض تا پایان سال جاری را پرداخت و تسویه کند.
روش های پرداخت عوارض اصناف و مشاغل خدماتی:
1. مناطق یازده گانه شهرداری
2.اتاق اصناف (مابقی مشاغل)
3. اداره کل تشخیص و وصول درآمد
عوارض نوسازی:
عوارض نوسازی و عمران شهری برای تمام اراضی و ساختمانها که در محدوده قانونی شهر هستند طبق مقررات تعیین خواهد شد. این عوارض ابتدای فروردین هر سال اعلام میشود و مالکان تا پایان همان سال فرصت پرداخت آن را دارند. اگر در زمان تعیین شده این عوارض پرداخت شود طبق قانون مشمول ده درصد تخفیف خوش حسابی و در صورت عدم پرداخت، مشمول نه درصد جریمه دیرکرد می شوند.
روش های پرداخت عوارض نوسازی:
1. دفاتر پیشخوان
2. مراجعه به مناطق یازده گانه شهرداری
3. مراجعه به سایت shiraz.ir
4. مراجعه به سایت سرو (sarv.shiraz.ir)
5. اپلیکیشن سرو شیراز
عوارض خودرو:
شهروندان و مالکان وسائط نقلیه اعم از خودروهای سبک و سنگین و موتور سیکلت های تولید داخل یا وارداتی مکلف به پرداخت عوارض سالیانه وسایط نقلیه خود تا پایان همان سال می باشند.
شهروندانی که عوارض خود را تا پایان همان سال پرداخت نمایند، از تخفیف بیست درصد (۲۰%)بهره مند می شود.
چنانچه عوارض خودرو در مهلت مقرر پرداخت نشود، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل ده درصد (۱۰%) عوارض سالانه و در صورت تأخیر بیش از یک ماه، علاوه بر جریمه مذکور مشمول جریمه ای معادل دو درصد (۲%) عوارض سالانه به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر می شود.
در شهرهای آلوده خودروهای ده سال پس از تولید، علاوه بر عوارض سالانه مشمول عوارض سالیانه آلایندگی مطابق بند ب ماده ۲۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده خواهند شد.
مالکانی که از پرداخت عوارض خودرو تحت مالکیت خود به مدت پنج سال از سال مالکیت، خودداری نمایند نیروی انتظامی موظف است بر اساس فهرست اعلامی وزارت کشور نسبت به توقف وسائط نقلیه مزبور تا پرداخت بدهی اقدام کند.
روش های پرداخت عوارض خودرو:
1. مراجعه به دفاتر پیشخوان
2. مراجعه به سایت سرو (sarv.shiraz.ir)